Ma 2017. June 26., Monday, János és Pál napja van. Holnap László napja lesz.
A hét filozófiája
Nem az a kemény, aki nem esik el, hanem az aki elesik és fel tud állni ...
Menü
Címlap
Általános hírek
Romániai hírek
Magyarországi hírek
Hasznos Linkek
Keresés
Kapcsolat
Telefonok
Nokia
Alcatel
Siemens
Sony Ericsson
Samsung
Sagem
LG
Motorola
Panasonic
Philips
Az okostelefonok éve lesz 2011
Wednesday, 02 February 2011 10:22
Magyarországon a mobilosok mintegy 15 százaléka, több mint 1,5 millió ügyfél használ okostelefont, a mindentudó készülékek gyorsan terjednek, aminek szakértők szerint az az oka, hogy most találkoztak azok a technikai feltételek és emberi igények, amelyek hosszú távon a digitális szakadék csökkenéséhez vezetnek.A T-Mobile 2010 év végi adatai szerint tavaly karácsonykor már minden harmadik eladott új készülék ebbe a kategóriába tartozott. A világpiaci trendeket figyelve az elemzők 2011 harmadik negyedévére jósolják az okostelefon-forradalom nemzetközi fordulópontját: várhatóan ekkor már az újonnan vásárolt készülékek 50 százaléka ebbe a kategóriába fog tartozni. Az okosmobil-penetráció növekedésének tempóját látva 2011 az okostelefonok, valamint az ezekhez tartozó applikációk éve lesz.

A T-Mobile közleménye idézi Király Istvánt, a Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettesét, aki úgy véli, az elmúlt évek fontos változása, hogy az információ azonnali megszerzése és az élmények valósidejű megosztása ma már a mindennapok részévé vált. Ehhez pedig az okostelefonok biztosítják a leggyorsabb és egyben legkényelmesebb feltételeket, legyen szó e-mailezésről vagy a közösségi média-jelenlétről.

Az közlemény idézi Ságvári Bence szociológust is, aki szerint az okostelefonok jelenthetik az egyik lehetséges megoldást a XXI. század egyik legnagyobb kihívására, mivel elterjedésük nagy szerepet játszhat a digitális szakadék, az információkhoz való hozzáférés egyenlőtlenségeinek csökkentésében. Azok számára, akik anyagi, vagy más okokból eddig nem használták az internetet, az egyre mérséklődő készülék- és tarifaárak miatt elérhető közelségbe kerül a világháló, és ezzel elindulhatnak egy olyan úton, amelynek során lépésről lépésre csökkenthetik lemaradásukat.

Szakértők szerint az emberek közti kommunikációban már most kézzelfogható változást hozott az okostelefonok megjelenése. A Nyíri Kristóf filozófus nevével fémjelzett, tíz éven át tartó kutatás szerint a mobiltelefónia széleskörű elterjedése óriási hatással volt a közösségszerveződésre.

MTI

 

Éves horoszkóp 2011-re: Kos Horoszkóp 2011, Bika Horoszkóp 2011, Ikrek Horoszkóp 2011, Rák Horoszkóp 2011, Oroszlán Horoszkóp 2011, Szűz Horoszkóp 2011, Mérleg Horoszkóp 2011, Skorpió Horoszkóp 2011, Nyilas Horoszkóp 2011, Bak Horoszkóp 2011, Vízöntő Horoszkóp 2011, Halak Horoszkóp 2011

Legfrissebb
Kérdés
Milyen gyakran küldesz SMS-t ?
 
Heti Top 10